کد خبر: 1339834
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش هشدار داد
احتمال تغییر دکترین دفاعی ایران به تهاجمی  رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش با بیان اینکه حافظان امنیت طومار فتنه امریکایی - صهیونی را درهم می‌پیچند، گفت: چنانچه دشمنان بخواهند مرتکب خطایی شوند، ممکن است که با تغییر دکترین دفاعی به تهاجمی از سوی ایران مواجه شوند. 

جوان آنلاین: رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش با بیان اینکه حافظان امنیت طومار فتنه امریکایی - صهیونی را درهم می‌پیچند، گفت: چنانچه دشمنان بخواهند مرتکب خطایی شوند، ممکن است که با تغییر دکترین دفاعی به تهاجمی از سوی ایران مواجه شوند. 
 
۱۶ دی ماه و در کوران اوضاع حاکم بر کشور بود که شورای دفاع جمهوری اسلامی ایران در نخستین بیانیه خود پس از تأسیس، ضمن محکوم‌کردن تشدید ادبیات تهدید و اظهارنظر‌های مداخله‌جویانه علیه کشور، تأکید کرد: امنیت، استقلال و تمامیت ارضی ایران، خط قرمزی غیرقابل عبور است و هرگونه تعرض یا تداوم رفتار‌های خصمانه، با پاسخ متناسب، قاطع و تعیین‌کننده مواجه خواهد شد. 
در آن بیانیه تصریح شده بود: «دشمنان دیرینه این سرزمین که بار‌ها و به‌صراحت مسئولیت کشتار زنان و کودکان ایرانی را بر عهده گرفته‌اند، با تکرار و تشدید ادبیات تهدید و اظهارنظر‌های مداخله‌جویانه و در تعارض آشکار با اصول پذیرفته‌شده حقوق بین‌الملل، رویکردی هدفمند را دنبال می‌کنند که معطوف به تجزیه ایران عزیز و واردآوردن لطمه به کیان کشور است؛ مسیری که نه صرفاً بیان مواضع سیاسی، بلکه بخشی از یک الگوی فشار و ارعاب بوده و نمی‌تواند بی‌پاسخ، بی‌هزینه یا خارج از معادلات میدانی تلقی شود.» 
بخش مهم بیانیه شورای دفاع به این مهم اختصاص داشت که هشدار داده بود «در چارچوب دفاع مشروع، جمهوری اسلامی ایران خود را محدود به واکنش پس از اقدام نمی‌داند و نشانه‌های عینی تهدید را بخشی از معادله امنیتی تلقی می‌کند. تشدید ادبیات تهدید و مداخله که فراتر از یک موضع‌گیری لفظی است، می‌تواند به‌مثابه رفتاری خصمانه فهم شود؛ مسیری که تداوم آن، پاسخ متناسب، قاطع و تعیین‌کننده‌ای را به‌دنبال خواهد داشت و مسئولیت کامل پیامد‌ها بر عهده طراحان این روند است». 
 اکنون، اما رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش، آن تهدید و هشدار را صریح‌تر کرده و گفته «چنانچه دشمنان بخواهند مرتکب خطایی شوند، ممکن است که با تغییر دکترین دفاعی به تهاجمی از سوی ایران مواجه شوند». 
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان، درباره حوادث تروریستی چند روز گذشته در برخی شهر‌های کشور، اظهار داشت: درباره شرایط داخل کشور و اتفاقاتی که توسط عناصر مزدور و بعضاً فریب‌خورده در چند شهر صورت گرفت و سردمداران کفر و نفاق (امریکا و رژیم صهیونیستی) از آنان حمایت کردند، خوشبختانه خیلی زودتر از برآورد‌های اطلاعاتی انجام شده، دست‌های پنهان سرویس اطلاعاتی عملیاتی دشمن در قضایای داخلی چند در روز اخیر آشکار شد. 
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش ادامه داد: دشمن صهیونی- امریکایی پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و عدم دستیابی به اهداف راهبردی خود، اولویت راهبردی‌اش را از جنگ مستقیم بی‌نتیجه و پرهزینه به جنگ ترکیبی شناختی تغییر داد و به این نتیجه رسید که با افزایش فشار‌های اقتصادی و تنگ‌کردن حلقه تحریم‌ها از یک سو و فشار بر کشور‌های اروپایی عضو برجام برای فعال‌کردن مکانیسم «ماشه» و همچنین ایجاد اخلال در ورود ارز‌های خارجی به کشور، وضعیت را به گونه‌ای رقم بزند که شرایط اقتصادی کشور مطابق برنامه‌های دولت پیش نرود تا با افزایش تورم و سخت‌شدن اوضاع اقتصادی مواجه شویم. 
پوردستان اضافه کرد: درواقع دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، جنگ اقتصادی پنهان را که یکی از حلقه‌های جنگ ترکیبی است، همراه با جنگ سنگین رسانه‌ای- شناختی و از طریق رسانه‌های فارسی‌زبان همچون اینترنشنال که امروز دشمنی آنها برای مردم ایران کاملاً آشکار شده است، اجرا کردند و خروجی آن، ایجاد بستری برای نارضایتی مردم و شروع اعتراضات بحق مردم شد؛ اما عناصر وابسته و نفوذی دشمن در پوشش چهره‌های مردمی و با موج‌سواری بر این اعتراضات، وارد عمل شدند و فاز دوم جنگ تحمیلی ۱۲ روزه - که در آن مقطع با بصیرت مردم هوشیار ایران خنثی شده بود- را با شش ماه تأخیر اجرا کردند. بر هیچ انسان آزاده‌ای پوشیده نیست که اقدامات تخریبگرانه چند روز اخیر و اقدامات مسلحانه در کف خیابان‌ها نمی‌تواند کار مردم عادی، حتی معترض و اغتشاشگر عادی باشد، بلکه دشمن از بستر اعتراضات استفاده و برنامه‌های خود را با احساسات عمومی و هیجانات جوانان کم سن و سال ترکیب کرد و صحنه‌گردان اصلی رخداد‌ها در خیابان‌ها شد؛ موضوعی که بی‌تردید هوشیاری مردم عزیز و با بصیرت ایران را در این جریان می‌طلبد. 
امیر پوردستان گفت: قطعاً این اتفاقات باعث نگرانی بسیاری از مردم شریف ایران عزیز شده است، اما بحمدالله نیرو‌های انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی از توان، تجربه و آمادگی لازم برای مهار این‌گونه حرکات مذبوحانه برخوردار هستند و بنده به‌عنوان شخصی که از نزدیک با این عزیزان آشنا هستم، به هموطنانم وعده می‌دهم که خیلی زودتر از آنچه که فکرش را کنند، طومار این فتنه امریکایی، عبری و غربی را در هم می‌پیچند و اقتدار سربازان و بسیجیان ولایتمدار را به جهان نشان خواهند داد. 
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش یادآور شد: در این وقایع، هوشمندی و بلوغ سیاسی ملت عزیز ایران اسلامی را مشاهده کردیم که خیلی زود صف خود را از اغتشاشگران جدا کردند و با اعلام حمایت از سربازان وطن، مراتب انزجار خود را از مزدوران صهیونیستی- امریکایی نشان دادند. این مقام ارشد دفاعی در پایان تصریح کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران با محکوم‌کردن دخالت بیگانگان در امور داخلی کشور در کنار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همه تحرکات دشمن را در زمین، هوا و دریا رصد کرده و هشدار می‌دهد که چنانچه دشمنان بخواهند مرتکب خطایی شوند، ممکن است که با تغییر دکترین دفاعی به تهاجمی ما روبه‌رو شوند. در چنین شرایطی، مسئولیت گسترش دامنه جنگ و بحران با کسانی است که مدام ملت‌ها را به حمله و تهاجم تهدید می‌کنند. 
 
احتمال تغییر دکترین دفاعی به تهاجمی آن هم از سوی یک نهاد دفاعی زیر مجموعه شورای عالی امنیت ملی و سپس تکرار این ادبیات از سوی یک مقام ارشد دفاعی، پیام روشنی است به دشمنان جمهوری اسلامی ایران، که دوران مماشات و خویشتنداری با آنها سپری شده و اکنون که در حوادث تروریستی اخیر، دخالت عوامل میدانی آنها کاملاً آشکار شده و مقامات دفاعی و سیاسی آنها هم بار‌ها به نقش خود در این حوادث اذعان و اعتراف کرده‌اند، جمهوری اسلامی این حق را برای خود کاملاً محفوظ می‌داند که منافع و مراکز دشمنان را در منطقه و هرجای دنیا به عنوان هدف مشروع، مورد تهاجم قرار دهد. رفتار‌های ماجراجویانه و حتی لفاظی‌های دشمن، می‌تواند تغییر دکترین را تسریع کند.

برچسب ها: امنیت ، ایران ، دفاع
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار